Klooster Nieuw Sion: Retraitedag Stilte beleven

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, maandag 6 september 2021, 09:00 - 17:00 uur

Info
Tickets
Contact

Neem een dag voor jezelf waarin je écht even afstand kunt nemen van alle drukte, dagelijkse beslommeringen en overdaad aan prikkels. Door de setting van het klooster is de overgang naar stilte bijna vanzelfsprekend en is de eerste stap al gezet naar het beleven van die stilte. Deze dag gaan we samen ontdekken wat stilte is en ervaren hoe die kan helpen om (weer) verbinding te krijgen met jezelf, de ander, God en de natuur. Kom dus naar klooster Nieuw Sion en beleef de stilte!

Je kent ze vast wel die uitspraken:

'Stilte is niet leeg, het is vol antwoorden',
'Gratis en toch kostbaar; puur genieten als je het vindt... Stilte'
'Stilte heeft een helende werking'.

Het klinkt zo mooi en aantrekkelijk, maar hoe dan? De stilte kan onrust geven en confronterend zijn, waardoor je er misschien bij weg wil. Maar de stilte is ook geen doel op zich, het is een middel. Door de ruis te reduceren kun je bewuster waarnemen; sta eens stil bij wat je dan hoort, wat je ziet en wat je voelt.

Je bent van harte welkom op de retraitedag Stilte beleven op Klooster Nieuw Sion. Komt de maandag niet uit, maar wilt u wel met een groep op retraite bij Klooster Nieuw Sion, neem dan contact met ons op via activiteiten@nieuwsion.nl om te overleggen wat mogelijk is.

Agenda


Trainingen Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.


  • Uitgelicht

  • Timzingt: Verloren Vaders

    Cabaretier Timzingt keert in het voorjaar van 2022 terug in de theaters met zijn vijfde cabaretprogramma 'Verloren Vaders'. De gelijknamige theatertour werd vorig jaar abrupt onderbroken door de coronacrisis, maar nu krijgt u alsnog de mogelijkheid deze voorstelling in het theater te beleven. In 'Verloren Vaders' vindt Timzingt zichzelf terug op een wel heel rare plek: de ballenbak van het kinderparadijs. Hoe hij er precies beland is, is een raadsel, maar het blijkt de ideale plek om zijn leven te overdenken. Al wachtend komt Tim tot verrassende inzichten.

  • Concert Martijn van Essen
  • New Wine Zomerconferentie
  • Kinga Ban: Geboren