Workshop Tikva op Klooster Nieuw Sion

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zondag 14 mei 2023, 15:00 - 15:45 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Klooster Nieuw Sion voor nieuwe data.

Info

Tikva is het Hebreeuwse woord voor ‘hoop', 'verwachting' en 'geloof.'

Tikva is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode. De bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze vergroten de mobiliteit, zorgen voor een verbeterde ademhaling en een verhoogde bloedcirculatie. De bloedcirculatie stimuleert de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. Tijdens de les klinkt er rustgevende muziek en worden er liefdevolle en hoopgevende woorden uit de Bijbel gesproken.

Tikva is gebaseerd op christelijke waarden. Wat je tijdens de les nodig hebt is een matje, een dekentje en als je het fijn vindt ook een kussentje (graag zelf meenemen). We doen de les op blote voeten of op sokken, als je dat onprettig vindt is het ook mogelijk je schoenen aan te houden.

Workshopleider Greethe Hanekamp
Greethe Hanekamp is sinds begin 2022 Tikva-instructrice vanuit haar fascinatie voor de verbinding tussen geest, ziel en lichaam die centraal staat bij Tikva.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.



Uitgelicht

Pelgrimsretraite voor jongeren

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833