Driedaagse Bijbelstudieretraite

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, woensdag 13 - vrijdag 15 november 2024

Info
Tickets
Contact

Driedaagse Bijbelstudieretraitre, onder leiding van Leo Smelt, in Klooster Nieuw Sion. Geniet van deze afwisseling van rust, bezinning, bijbelstudie en natuur.

Ben je nieuwsgierig om meer te leren over de kracht van stilte, te mediteren, te zingen in de getijden, voorbeden te doen, te wandelen, samen te eten en indien gewenst te helpen in de (moes)tuin of klusjes te klaren? Dat kan allemaal tijdens deze retraite. Waar de Bijbel open gaat gaan ook harten open. Onderlinge zielzorg kan spontaan gebeuren.

Een reactie van eerdere deelnemers:
'We voelden ons bevoorrecht de tijd te krijgen om ons in stilte te kunnen concentreren op God met onder andere de vaste getijdengebeden in de kapel, de Bijbelstudies en het wandelen in de prachtige tuinen van het klooster. Ds Leo Smelt heeft ons op een bijzondere ontdekkende wijze kennis laten maken met de diepere lagen van het Bijbelboek Jesaja. Het waren kostbare dagen die in gedachten lang met ons mee gaan!

Het kloosterritme helpt je te leren ont-haasten en ont-moeten. Je wilt bewuster naar klassieke of eigentijdse muziek luisteren en een goed boek uit de grote kloosterbibliotheek lezen. Je geniet van een kloosterbiertje. En al pratend verheldert protestants emeritus-predikant Smelt desgewenst overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende theologische tradities.

Programma
Woensdagmorgen om 10 uur start het programma. Voor het middaggebed (12 uur) betrekt ieder zijn of haar kamer (voor lakens en handdoeken wordt gezorgd; toiletten en douches op zelfde verdieping) en krijg je als deelnemer een rondleiding in het hele klooster. Ieder neemt van huis zijn of haar lunchpakket mee en eet dit op een zelf gekozen plekje op tijdens een verkennende gezamenlijke wandeling in de prachtige omgeving van Nieuw Sion.

Daarna mag je verder rondkijken of uitrusten op je kamer of iets lezen of actief zijn. Van 16.00 tot 17.00 uur is de eerste bijbelstudie. ’s Avonds na de getijde en na de warme maaltijd mag je weer meedoen aan de bijbelstudie van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna kunnen we nog samen een kloosterbiertje drinken.

De tweede dag is er weer de mogelijkheid aan de getijden deel te nemen en is er in elk dagdeel een uur bijbelstudie. Ontbijt, lunch en diner op deze dag zijn bij de entreekprijs inbegrepen. Daaromheen mag je de dag zelf invullen.

De derde dag: na het ontbijt is er het laatste bijbelstudie uur van 10.30 tot 11.30 uur. Na de lunch ben je vrij te vertrekken of nog wat in de kapel te verblijven, vrijwillig een klusje te doen of een wandeling te maken.

Leo Smelt
Leo Smelt (1954) is sinds dit voorjaar emeritus predikant, en was in het verleden onder meer zendingspredikant in arme wijken van Lima (Peru) en vervolgens jaren voorganger in diverse gemeentes. Leo vertelt over de bijbelstudieretraite: 'Ik voel me geroepen om het groepsgewijs op retraite gaan te bevorderen. Mijn inbreng is vooral het begeleiden van het samen Bijbel lezen (een uur per dagdeel) om zo te bevorderen dat deelnemers tot zichzelf, tot de ander en tot God komen.'

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Pelgrimsretraite voor jongeren

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze pelgrimsretraite op Klooster Nieuw Sion!

Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833