Pelgrimsretraite

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, Thursday 20 - saturday 22 june 2024

Info
Tickets
Contact

Verwonder je over de weg tijdens deze 3-daagse pelgrimage rond Klooster Nieuw Sion

Pelgrimeren is... op weg zijn. Naar jezelf, naar God, naar het onbekende. Onderweg doe je ervaringen op. In de ontmoetingen met je medepelgrims, met jezelf en met de natuur. In deze driedaagse pelgrimage staat verwondering centraal. Hoe kunnen we ons openstellen voor het leven; en wat gebeurt er dan?

Begeleiding

De pelgrimage wordt begeleid door Dick Dekker. Hij begeleidde pelgrimsretraites op diverse plekken in Nederland. Dick woont op Nieuw Sion. Over pelgrimeren zegt hij: we zijn mensen van de weg, van dé Weg. In beweging zijn, open staan voor het nieuwe, onbevangenheid, loslaten: belangrijke constanten op onze levensweg.

Program:

Dag 1

We ontmoeten elkaar op station Olst. Kom je met de auto? Die kan daar op de P+R-parkeerplaats blijven staan voor de komende dagen (gratis). Via een prachtige, stille route lopen we ca. 14 km naar Nieuw Sion. Onderweg maken we kennis en laten we ons verrassen. In totaal zijn we ca. 5-6 uur onderweg. Op Nieuw Sion wacht een heerlijke maaltijd, waarna we deelnemen aan het avondgebed. In de avond tijd voor jezelf en een korte uitwisseling over de eerste dag. Om 21.30 dan het nachtgebed.

Dag 2

Deze dag pelgrimeren we in en rondom Nieuw Sion. Ingrediënten voor deze dag: een rondleiding met onder andere een stiltewandeling door de berceau (beukenhaag waar de monniken al lopend mediteerden), een lectio divina, een uitgestippelde pelgrimswandeling die je individueel loopt en een tocht door het labyrint in de kloostertuin. Onderdelen van deze dag zijn facultatief, zodat er eventueel extra ruimte is voor eigen tijd.

Dag 3

Na het ontbijt ruimte voor jezelf, waarna we Nieuw Sion weer loslaten, op weg naar onze eigen bestemming. We lopen via een mooie route van ca. 12 km naar Deventer en sluiten daar af in een middeleeuwse crypte. Vanaf station Deventer reis je huiswaarts (eventueel via Olst om je auto af te halen).


Dates and locations

  • Vacatures

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.



Uitgelicht

Retraitedag Christelijke meditatie

Voor wie verlangt naar rust en verbinding met jezelf, de ander en God: voel je welkom op de retraitedag Christelijke meditatie op Klooster Nieuw Sion.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom deze zomer naar Nieuw Sion en ervaar zelf hoe het kloosterritme en een heerlijke ontspannen summer vibe elkaar vinden!

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833