Retraitedag christelijke meditatie

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, zaterdag 25 mei 2024, 10:00 - 16:00 uur

Info
Tickets
Contact

Verlang je naar het vinden van ontspanning, stilte en innerlijke verdieping aan de voeten van Jezus? Dan is deze retraitedag er voor jou. Tijdens dit programma op Klooster Nieuw Sion staan verschillende vormen van christelijke meditatie op het programma.

Programma

Het ochtendprogramma bestaat uit ontvangst met koffie/thee en een taartje, een woord van welkom, een schrijfmeditatie en een meditatie naar aanleiding van een Bijbelverhaal. Het ochtendprogramma zullen we met elkaar afsluiten met een Tikva Stretch.

Vervolgens hebben je de keuze om naar de kloosterkerk te gaan voor de stille meditatie (12.00 uur) of om naar de kloostertuin te gaan voor een moment van rust. Om 12:30 uur lunchen we in de koffieschenkerij van het klooster. Je kunt ervoor kiezen om bij de groep te zitten tijdens de lunch, maar er is ook ruimte om de lunch op jezelf te nuttigen.

Na de lunch starten we, in de kloostertuin, met een korte inleiding op de wandelmeditatie. Mensen die goed ter been zijn kunnen buiten de kloosterpoort gaan wandelen en als je minder goed ter been bent kun je deze wandelmeditatie in de kloostertuin doen. Hierna is er een moment van koffie en thee met daarbij een stuk fruit om vervolgens heerlijk op je matje te gaan liggen voor een Tikva Relax. Hierna zullen we deze dag met elkaar afsluiten.

Begeleiding

Deze dag zal geleid worden door Greethe Hanekamp. Greethe (Instagram: opademen) heeft een opleiding gevolgd over christelijke meditatie en het leiden van deze meditaties. Zij is tevens Tikva instructrice.

Praktisch

Neem voor de schrijfmeditatie je journal / notitieboek mee en voor de wandelmeditatie is het prettig als je schoenen aan hebt waar je fijn op kunt wandelen.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom deze zomer naar Nieuw Sion en ervaar zelf hoe het kloosterritme en een heerlijke ontspannen summer vibe elkaar vinden!


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833