Pelgrimsretraite voor jongeren

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, vrijdag 20 - zondag 22 september 2024

Info
Tickets
Contact

Drie dagen offline, drie dagen verbonden

Even aan niets anders denken dan je ene voet voor de andere zetten. Aandacht voor de geweldige natuur, voor jezelf, voor de ander. Stilte onderweg en in het kloostergebed. Andere jongeren ontmoeten en een stukje met elkaar optrekken. Laat je inspireren tijdens deze retraite op Klooster Nieuw Sion!

Tijdens deze driedaagse rondom het klooster ga je op pad. Je laat je normale, misschien wel hectische, ritme van je leven even los. Aan de hand van bezinningsmomenten, oefeningen en verschillende (creatieve) vormen beleef je deze driedaagse pelgrimsroute op je eigen manier. We moedigen je aan je open te stellen voor een unieke beleving in het ritme van het klooster. Zo zet je jezelf even stil om bewust contact te maken met jezelf en met de natuur.

Deze retraite is voor jou, als…

… je even afstand wilt nemen van je normale levensritme

… je je om wat voor reden dan ook ergens van los wilt maken

… je rustig(er) na wilt denken over grote vragen die al een tijdje bij je spelen

… je houdt van stilte én van ontmoeting

… inspiratie op wilt doen voor jouw weg door het leven

Over de begeleiders

Deze retraite wordt begeleid door Dick Dekker en Tabitha Schouten, beiden woonachtig op Nieuw Sion, en beiden met een grote voorliefde voor pelgrimeren.

Programma

- Het hart van deze retraite is het dagelijkse ritme op Nieuw Sion, met de vier getijdengebeden (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Daarnaast vullen we onze activiteiten ook in naar aanleiding van de sfeer in en de behoefte van de groep en wat we samen meemaken.

- Eerste dag: Op de eerste dag lopen we vanaf station Olst ongeveer 14 kilometer naar Nieuw Sion. Deels in stilte, deels met oefeningen onderweg. Een prachtige wandeling, o.a. langs een mooie natuurplas….zwemmen? ’s Avonds verdiepen we ons in het thema ‘pelgrimeren’ en wisselen we ervaringen uit.

- Tweede dag: Op deze tweede dag ga je nog meer innerlijk op reis op en rond Nieuw Sion. We doen bijvoorbeeld een vroege vogel-ommetje, een meditatieve wandeling door de berceau, een creatieve meditatie in het labyrint en je hebt eigen tijd om in te vullen: bijvoorbeeld om alleen of samen het pelgrimspad rond Nieuw Sion te gaan. Afhankelijk van waar we zin in hebben en natuurlijk het weer: een ‘caminofilm’, een kampvuur, you name it!

- Derde dag: Op deze slotdag lopen we via een mooie route naar Deventer, waar we de retraite samen afsluiten op een krachtige plek.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.Uitgelicht

Retraitedag 'Ondernemen vanuit christelijke inspiratie'

Ben je ondernemer en wil je werken vanuit christelijke inspiratie? Welkom op deze retraitedag in Klooster Nieuw Sion!

Meerdaagse leergang Betekenisvol Leven

Deze leergang op Klooster Nieuw Sion is een ontdekkingstocht van 3 dagen (2 dagen + terugkomdag) naar een meer betekenisvol leven. Het programma is interactief en mede gebaseerd op wijsheidstradities, de regel van Benedictus en het boek PACE van Bob Jan Schoot Uiterkamp.

Klooster Nieuw Sion

Nieuw Sion is een kloosterlijke haven waar je dichter bij God, jezelf en de natuur kunt komen. In het gastenhuis ben je welkom voor individueel verblijf of retraite.

Zomer Kloosterfestival: Zee van Tijd

Heb jij deze zomer behoefte aan een festival vol rust en verbinding? Met het thema ‘Zee van Tijd’ hebben we álle tijd op het Kloosterfestival! Dompel je deze zomer onder in de rust van het klooster.

Zee van Tijd ~ Herfst Kloosterfestival (35+)

Drie dagen de tijd hebben en vertragen om ruimte te maken en te ervaren... wie wil dat nou niet? Kom deze herfst naar Klooster Nieuw Sion in Diepenveen!

Irma Dee - De Vlieger En De Vanger - Theatraal concert

Na de succesvolle presentatie van 'De Vlieger en De Vanger' dit voorjaar lanceert Irma een vervolg van vier concerten dit najaar. Laat je meenemen in dit uitbeeldende en prikkelende verhaal.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833