Met Trinity het Klooster in

Dit kloosterweekend stond oorspronkelijk gepland in mei, maar is vanwege de corona-maatregelen verplaatst naar 28 t/m 30 augustus. Mocht het Kloosterweekend door de op dat moment geldende richtlijnen van de overheid niet doorgaan, kijkt de organisator in eerste instantie naar een nieuwe datum. Mocht verplaatsing om welke reden dan ook niet haalbaar zijn, dan ontvangt u het aankoopbedrag van uw reservering terug.

Als je ons van Trinity al even volgt weet je dit vast: Elk jaar gaan wij op klooster retraite met ‘onze’ pa Smelt, vader van Johan, Niek en Elbert. Dat Bert, onze bassist, inmiddels ook gewoon mee gaat spreekt boekdelen: Hij is ‘part of the family’. Je terugtrekken in een klooster met je telefoon op ‘niet storen’ ervaren wij als broodnodig en inspirerend. We geven ons over aan het ritme van de gebeden, doen wandelingen in de natuur rond het klooster, praten samen, én we komen tijdens deze weekenden ook eindelijk weer eens toe aan boeken lezen. Klinkt fijn toch?


Dus, we dachten, als wij dit alle vier zo tof vinden, waarom nemen we onze fans dan niet mee? Nou, dat gaan we doen:
Van vrijdag 28 tot zondag 30 augustus nodigen we je uit om MET ONS in retraite te gaan in Abdij Nieuw Sion bij Deventer. Jaren terug ging ik (Elbert) daar al met m’n pa heen en nu is dit klooster een plek die ons dierbaar is geworden: we organiseerden er onze Trinity&Friends in 2019, compleet met meditatief stilteconcert in de kapel en ook speelden we op het daar gehouden zomerse Kloosterfestival. Een bijzondere plek waar we als groep welkom zijn.

Wat kun je verwachten?
- Tijd voor bezinning, stilte, rust, natuur en verbinding met God, alleen, en met elkaar
- Een Trinity Nacht-Concert in de grote kapel
- Geloofsgesprekken met klooster-bewoners
- Kampvuursessies compleet met kloosterbier en gitaren
- Getijden-gebeden en vieringen met een Trinity-touch
- Workshops met o.a. onze ‘eigen’ Pa Smelt: ‘dominee die het klooster nodig heeft’ en Moeder Jannet Smelt die na dokter te zijn geweest zich verdiept in kruiden en tuinieren.
- Gedichten-workshop met Elbert
- Lig-luister-HI-FI-sessie met al Nieks favo tunes
- Kloosterbier-proeverij met Johan terwijl je hem uithoort over wat hij met het klooster heeft
- Een akoestisch Trinity concert inclusief een voorproefje van onze huidige schrijfprojecten
- Berts geheimen…
- Kloosterling Marten, de monnik-manager van Trinity vertelt…

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?
Het is voor iedereen die van Trinity houdt en van kloosterlijke inspiratie. Het maakt niet uit of je al eens ergens een kloosterretraite hebt gedaan of dit voor het eerst wilt doen. Veel van onze members hebben al een voorproefje gehad tijdens het laatste Trinity&Friends festival. Het klooster en de muzikale meditatie van Elbert en Johan was zelfs het hoogst gewaardeerde onderdeel van die dag.

Hoe zit het met je verblijf?
Je kunt - heel gezellig - bij het klooster in de boomgaard of binnentuin te kamperen met een tent of campertje. Het programma begint op vrijdag om 19.00 uur, maar je kunt al in de middag je tent opzetten.

Agenda


Trinity

Trinity

Trinity weet als geen ander hoe je een Hemels feestje moet geven. Ze mengen Zuid-Amerikaanse en Ierse folk met Afrikaanse beats en pop grooves voor hun unieke akoestische muziekervaring.