Kloosterfestival Winter-editie

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Stil leven

Wil je jouw kerstvakantie op een bijzondere manier beleven? Je bent welkom op de Kloosterfestival Winter editie 2023. Van vrijdagmiddag 29 december tot en met zondagmiddag 31 december, nemen we je mee in het ritme van het klooster. De basis is het getijden gebed waar in je mag oefenen met stilte in je leven. In de donkerste dagen van het jaar is Klooster Nieuw Sion een huis vol warmte en gezelligheid, maar ook een oase van stilte.

We nemen tijdens dit festival de tijd om stil te staan bij het jaar dat dan achter je ligt.

Juist in de stilte van de winter groeien onder de grond de wortels en bereiden knoppen zich voor op het nieuwe voorjaar. Hoe werkt dat bij jou?

Download programmaboekjeInstagram

Ontmoeting, gezelligheid, workshops en muziek, verstilling en vertraging staan centraal tijdens deze unieke winter editie van het Kloosterfestival.

Drie dagen lang leven op het dagelijkse ritme van het getijdengebed. Het credo ’Ora et labora' laat je kennismaken met het evenwicht van het kloosterleven. Rondom de kachel in de kapschuur genietend van het Sion kloosterbier en live muziek samen met nieuwe en oude vrienden. Tijdens dit weekend ontmoet je ook de mensen die op Klooster Nieuw Sion een toegewijd leven leiden. Ze staan altijd open voor je vragen of een gesprek. Dit jaar starten we op 29 december en heten we jullie om 15.00 uur welkom.

Het Kloosterfestival richt zich op bezoekers in de leeftijd van 19 t/m 39 jaar.