Coronamaatregelen:
Voor evenementen tussen 25 september en medio november kan om een coronatoegangsbewijs gevraagd worden.
Of dit van toepassing is, vindt u op de reserveringspagina van het desbetreffende evenement.

Met Trinity het Klooster in

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, vrijdag 27 - zondag 29 augustus 2021

Info

Je terugtrekken in een klooster met je telefoon op ‘niet storen’ ervaren de mannen van Trinity als broodnodig en inspirerend. Je overgeven aan het ritme van de gebeden, wandelingen doen in de natuur rond het klooster, samen praten, én tijdens deze weekenden ook eindelijk weer eens toe komen aan boeken lezen of lekker niks doen. Klinkt fijn toch?


Vorig jaar was het een van de hoogtepunten van wat we als band hebben mogen doen so far: een weekend het klooster in met 100 van onze fans. Het was een probeersel, en we moesten het wiel nog een beetje uit vinden, maar we hadden een prachtige retraite met elkaar en kregen ook superveel goeie reacties. Daarom doen we het WEER!

Vanaf vrijdag 27 augustus nodigen we je uit om MET ONS in retraite te gaan in Klooster Nieuw Sion bij Deventer. Jaren terug ging ik (Elbert) daar al met m’n pa heen en nu is dit klooster een plek die ons dierbaar is geworden: we organiseerden er onze Trinity&Friends in 2019, compleet met meditatief stilteconcert in de kapel, en ook speelden we op het daar gehouden zomerse Kloosterfestival. En heb je onze online Kerstconcert gezien? Dat was ook in dit klooster. Een bijzondere plek waar we als groep welkom zijn.

Wat kun je verwachten?
- Tijd voor bezinning, stilte, rust, natuur en verbinding met God, alleen, en met elkaar
- Een Trinity Nacht-Concert in de grote kapel
- Geloofsgesprekken met klooster-bewoners
- Kampvuursessies compleet met kloostercider, onze eigen ‘Trinity Triple’ EN gitaren
- Getijden-gebeden en vieringen met een Trinity-touch
- Workshops met o.a. onze ‘eigen’ Pa Smelt: ‘dominee die het klooster nodig heeft’ en Moeder Jannet Smelt die na dokter te zijn geweest zich verdiept in de natuur, kruiden en tuinieren.
- Gedichten- / tekstenworkshop met Elbert
- Lig-luister-HI-FI-sessie met al Nieks favo tunes
- Kloosterbier-proeverij met Johan terwijl je hem uithoort over wat hij met het klooster heeft
- Een akoestisch Trinity concert inclusief een voorproefje van onze huidige schrijfprojecten
- Berts geheimen…
- Kloosterling Marten, de monnik-manager van Trinity vertelt…

Hoe weet ik of dit iets voor mij is?
Het is voor iedereen die van Trinity houdt en van kloosterlijke inspiratie. Het maakt niet uit of je al eens ergens een kloosterretraite hebt gedaan of dit voor het eerst wilt doen. Veel van onze members hebben al een voorproefje gehad tijdens het laatste Trinity & Friends festival. Het klooster en de muzikale meditatie van Elbert en Johan was zelfs het hoogst gewaardeerde onderdeel van die dag.

Hoe zit het met je verblijf?
Je kunt - heel gezellig - bij het klooster in de boomgaard of binnentuin te kamperen met een tent of campertje. Het programma begint op vrijdag om 19.00 uur, maar je kunt al in de middag je tent opzetten.