Natuurretraite op Nieuw Sion

Afgelast

Diepenveen, Klooster Nieuw Sion, vrijdag 17 - zondag 19 mei 2024

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Klooster Nieuw Sion voor nieuwe data.

Info

Neem de tijd om te vertragen en je ogen opnieuw te openen voor de oneindig fascinerende natuur. Laten we ons samen verwonderen over Gods schepping, rondom Klooster Nieuw Sion.

De kern van deze retraite:

Je wilt graag rustig en met aandacht leven, maar dat kan in de praktijk toch lastig zijn. Tijdens de Natuurretraite helpen we je om opnieuw stil te staan en bewust te zijn van de fascinerende natuur om je heen. Door samen veel te wandelen en de natuur op allerlei verschillende manieren te (her)ontdekken, word je opnieuw verrast door Gods schepping.

Naast wandelingen waarbij we ons steeds op andere natuurverschijnselen richten, zoals bijvoorbeeld eetbare planten of in de herfst op paddenstoelen, is er ook ruimte voor Lectio Divina (een manier van Bijbellezen) en creatieve uitwerkingen. Maar we zullen ons vooral laten verrassen door de natuur en wat zij ons op het moment van de retraite te bieden heeft.

Deze retraite is voor jou, als…

- je bewust tijd in de natuur wil doorbrengen

- je op zoek bent naar rust

- je open staat voor verwondering

- je geïnteresseerd bent in het kloosterleven

- je even wilt vertragen


- je gewoon wilt ‘zijn’, zonder dat je iets moet

Programma

Het programma van deze retraite wordt vormgegeven rondom de dagelijkse getijdengebeden op Nieuw Sion (08.00 uur, 12.00 uur, 18.00 uur en 21.30 uur). Er wordt een programma aangeboden met wandelingen, lectio divina en creatieve uitwerkingen, maar je krijgt de ruimte om te kiezen waar je aan deelneemt.