Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Drachten, De Lawei, woensdag 30 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Yvonne Van Buren
Elly & Rikkert bedankt voor al die prachtige liedjes. Wat hebben we er door de jaren heen veel gebruik van gemaakt in Kerk en Jeugdwerk. Wat een fantastische "Mooi geweest" avond hebben jullie ons gegeven. Nu op weg terug naar ons huis in Steenwijk zijn we nog aan het nagenieten. We wensen jullie Gods Zegen toe. Hartegroet Dirk en Yvonne van Buren.
Ellis
Geweldige avond. Elly en Rikkert zo erg bedankt.Ik ben met jullie muziek opgegroeid als kind en ook wij geven jullie muziek door aan onze kinderen. Zo jammer dat het de laatste show is. Bedankt voor alle jaren muziek en voor jullie voorbeeld. WAT IS HET MOOI GEWEEST! Gods zegen!
Marga En Andries
Hartelijk bedankt voor het mooie concert we hebben genoten
Betty Knoop-Roozing
Fantastisch concert! Dank jullie wel Elly en Rikkert! Gods zegen voor jullie voor de jaren die voor jullie liggen????????????
Rianne.
Heel veel oude mooie liedjes gehoord, maar ook gemist. De drum was vaak te overheersend waardoor je jullie niet goed kon horen. Intree kaarten werden niet gescand?? Op reactie vanuit het publiek werd niet goed gereageerd. Het ging niet om het liedje over de wolken, maar wij zullen hem terug zien op de wolken werd er gezegt . Jammer. Heel jammer dat jullie nu stoppen, maar na 50 jaar heel begrijpelijk. Ik wens jullie het aller beste voor de toekomst!
Daniel Van Der Horst
Prachtig Elly en Rikkert Elly het was een mooie avond!
Alies
Een geweldig concert, echt bijzonder om erbij te zijn!
Douwina
Elly en Rikkert, Jan, Dick en Peter het was prachtig! Jammer dat er niet meer van jullie oude successen werden gezongen. Ook niet nadat dit ietwat vanuit de zaal werd aangegeven. Wij waren ook met deze verwachting naar jullie afscheidsconcert gekomen. Hokjes vakjes, Mijn juk is zacht, We zullen opstaan hebben we wel gemist...Maar al met al was het een fijne avond! We hebben met ons gezin genoten! Heel veel dank voor al die jaren en Gods zegen!
Riem
Het concert was zo mooi dat we op 15-5-2020 ook nog naar Assen gaan. Bedankt voor al die jaren dat ik met jullie op mocht trekken. Gods zegen en d.v. tot 15-05
Hillina
Heel heel mooi! Heb genoten
Bert Stortenbeker
Mooie avond! Ik kende de teksten . Daarom was het voor mij geen probleem dat ze slecht te verstaan waren in De Lawei. Geluid.... zucht. Dank aan Elly en Rikkert en onze Heer die hen al die jaren gebruikt heeft voor zo veel zegen, en heeft bewaard op de weg en De Weg.
Thea
Prima geregeld.
Gisella-
Geweldig!
Jinke
Het was een prachtige avond,toch hebben we wel veel van jullie oude nummers gemist ,vond het op zich ook jammer dat jullie er niet op ingingen dat van uit de zaal nr werden aan gedragen ,misschien een tip bij de volgende optredens ,maar al met al toch genoten
Dikke Siksma
Was lang geleden jullie gezien te hebben. Was weer als vanouds! Heel goed dus!
Wilma
Prachtig concert, we hebben er van genoten
Lieuwe
Dikke duim
Laura :)
Was heel mooi, dat ten eerst. er was geen kaartcontrole wat naar mijn mening niet erg is, maar misschien wel een puntje voor jullie? de drum was hier en daar iets te overheersend, waardoor je minder goed kon verstaan wat er werd gezongen. Verder top!
Lucia
Leuk programma, zeer gevarieerd. We hebben genoten !!
Wietske Talens
We hebben genoten !!!!!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

Agenda


Theater Elly & Rikkert Friesland Drachten

Elly & Rikkert

Elly Zuiderveld-Nieman en Rikkert Zuiderveld treden inmiddels al 50 jaar op in Nederland en België. Het duo bracht in die tijd ruim 50 albums uit.