Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Spijkenisse, Theater de Stoep, vrijdag 18 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Peter
Mooie concert gehad . heb er van genoten ! Ook het lied van de cosmetica was grappig met knijpers op rikkert zijn gezicht en andere plekken ;)
Werner E. Korpershoek
Helemaal top.. Heel onze jeugd (en latere jaren) kwam langs... Uniek duo... Het is gewoon genieten... hoort goed, maar inhoud ook mooi.
Cees
Heb een geweldige avond gehad en er dus van genoten
Joan Stam
Geweldige avond, mijn hele leven kwam voorbij! Goed verzorgd, mooie zaal vriendelijk personeel! Zit even na te genieten..........
Nicolette
Het was in één woord prachtig!
Tamara Kalkman
Was een superavond, helaas voorbij gevlogen. Lieve mensen.
Reina
Het was een geweldig optreden. Verrassend veelzijdig. Meer dan liedjes zingen door het show-element en dan...die hilarische oneliners van Rikkert! Een 10+ de onvergetelijke Elly en Rikkert.
Alet
Het was ontzettend leuk en gezellig! En wat een humor.
Irmgard
Wat een mooie een ontroerende avond. ZO MOOI GWEEST ???????? gisteren. New CDs and bookjes heb Ik ook
Rachel Koornneef Mulder
Geweldige show! Genoten en zeer goed geregeld Mooi geluid fijne zitplaatsen balkon Mijn moeder en ik hebben genoten en gelachen
Anneke
Genoten van de liedjes, feest van herkenning. De tussendoor grapjes vond ik op het randje, jammer. Verder mooi om zo te genieten van de woordkunsten in de liedjes
Sjoerd
Mooie warme avond, prachtig zoals een halve eeuw voorbij kwam in muziek!!
Aad En Ria
A de Kok
Irma
Geweldig dat ze na zoveel jaar samen nog steeds met zoveel plezier optreden. Was een mooie avond.
Rina
Prachtig was het.
Ank
Schitterend! Bijna alles mee gezongen. Ontroerend !
Jet
Wat een geweldige avond was het! Er zijn vele prachtige liedjes gezongen. Helaas bleef vooral "hopsa heisasa" nog lang nagalmen bij ons in huis ;) we hebben er wel erg om gelachen!
Karin
Was echt geweldig, samen met mijn dochter genoten
Carina
Een fantastische avond gehad bij Elly en Rikkert. Wat een mooie muziek maken ze, samen met de drie andere muzikanten. Genoten! Het ging veel te snel voorbij! Ze mogen van mij nog 50 jaar doorgaan!!
Marry
Het was een verjaardagscadeau en we hebben genoten, het was een mooie avond!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

Agenda


Theater Elly & Rikkert Concerten Spijkenisse Zuid-Holland

Elly & Rikkert

Elly Zuiderveld-Nieman en Rikkert Zuiderveld treden inmiddels al 50 jaar op in Nederland en België. Het duo bracht in die tijd ruim 50 albums uit.