Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Spijkenisse, Theater de Stoep, vrijdag 18 oktober 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Joan Stam
Geweldige avond, mijn hele leven kwam voorbij! Goed verzorgd, mooie zaal vriendelijk personeel! Zit even na te genieten..........
Carina
Een fantastische avond gehad bij Elly en Rikkert. Wat een mooie muziek maken ze, samen met de drie andere muzikanten. Genoten! Het ging veel te snel voorbij! Ze mogen van mij nog 50 jaar doorgaan!!
Marry
Het was een verjaardagscadeau en we hebben genoten, het was een mooie avond!
Rina
Prachtig was het.
Darline
Een aanrader! Enorm genoten!
Cees
Heb een geweldige avond gehad en er dus van genoten
Nel
Het was fantastisch!
Helen
Heel mooi. Leuke mensen. Lief stel .topconcert top lokatie.
Rachel Koornneef Mulder
Geweldige show! Genoten en zeer goed geregeld Mooi geluid fijne zitplaatsen balkon Mijn moeder en ik hebben genoten en gelachen
Anneke
Genoten van de liedjes, feest van herkenning. De tussendoor grapjes vond ik op het randje, jammer. Verder mooi om zo te genieten van de woordkunsten in de liedjes
Nannie
In een woord:gé-wèl-dig! Wat een voorbeeld,dit stel! En wat hebben ze ons en onze kinderen veel gegeven in hun schittetende liedjes!
Henrike
Geweldig! met mn hele gezin geweest, met 3 kids van 13, 11 en 6.. allemaal gezongen, gedanst, gelachen en genoten.. ondanks een lange avond toch te kort.
Tineke
Geweldige avond , prachtige liedjes en muziek
Gerry Vermeer
We zaten op de 1e rij, het was prachtig! 50 jaar liedjes kwamen voorbij.
Rene
Prachtig optreden, variërend van leuk tot geweldig. Topmusici als begeleiding, prachtig.
T. Oosterveld
Een geweldig concert, feest der herkenning; zoveel mooie en ontroerende herinneringen kwamen voorbij; ik zou zeggen: aarzel niet en ga, je zal er geen spijt van krijgen
Robert
Het was geweldig erg genoten
Sandra
Het was prachtig! Ontroerd, veel gelachen, genoten van de mooie liedjes met hun prachtige teksten. Jullie enthousiasme was ook geweldig om te zien. Het vervulde de liefde voor de muziek, God en elkaar.
Tamara Kalkman
Was een superavond, helaas voorbij gevlogen. Lieve mensen.
Nelleke
Wat hebben we zitten genieten van de eenvoud, de vrolijkheid, de warmte en de liefde waarop deze mensen muziek maken. Heerlijke avond! Prima verzorgd.

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

Agenda


Theater Elly & Rikkert Spijkenisse Zuid-Holland

Elly & Rikkert

Elly Zuiderveld-Nieman en Rikkert Zuiderveld treden inmiddels al 50 jaar op in Nederland en België. Het duo bracht in die tijd ruim 50 albums uit.