Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Goes, Theater de Mythe, woensdag 6 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Lin
Het voelde als een warme deken. Het was een cadeautje om zo'n mooi moment te beleven
Karin
Hele mooie avond gehad! Echt genoten. Afwisselend programma van rustig en lekker dansbaar. Kinderliedjes en volwassen liedjes. Wat oudere en nieuwe. Heel leuk!
Femke
Dank u, dank u, dank u!! Geweldige avond, kleine woorden die ontzettend groot worden in het persoonlijk leven!
Jürgen
Bij het eerste lied kreeg ik al tranen in mijn ogen. Ontroerend levensleid met een diepere boodschap, maar veel meer. Ik was toen al bezig met afscheid nemen van 2 mensen en een ongelofelijke mooie begeleiding. Die twee mensen die zoveel zegen, liefde en evangelie gedeeld en verspreid hebben. Zij leven lang en hoog De Here zegent hen
Cathy
In 1 woord: geweldig!!!
Hans
Heel erg goed. Geweldige sfeer in de zaal. Dit was de reis Breda naar Goes meer dan waard!!
Harma Breuker.
Harma. Mijn dochter en ik hebben genoten van en fijne en vrolijke avond. Het liedje over de cosmetische behandeling was hilarisch. Alleen het laatste couplet had er van ons niet bij hoeven zijn. 15 jaar geleden is onze zoon overleden en dit couplet deed ons verdriet. Misschien waren er meer mensen die dit zo ervaren hebben. Maar ondanks dit hebben wij een fijne avond gehad. Wij wensen jullie samen nog een hele goede tijd toe. Hartelijke groet. Harma en Miranda
Remon
Erg leuk in elkaar gezet programma. Iedereen had zijn eigen top talent. Ik ken Elly en Rikkert nog maar 12 jaar. Het is dan wel, dat je veel nummers niet uit je hoofd mee kan zingen. Het ging mij vooral, om het afscheid van een kundig muzikaal echtpaar. Om te horen wat ze zo allemaal gemaakt hebben de afgelopen 50 jaar. Enige nadeel, dat ik vond dat de drums, soms harder dan de stemmen waren, waardoor je de stemmen niet goed kon horen. We zullen ze missen.
Katharina
FANTASTISCHE avond. VOL VREUGDE, LIEFDE & KRACHT voor ieder. DANK DANK DANKIE, ALLE GOEDS voor IEDER toegewenst!
Coby
Wat hebben we genoten! Ook de samenwerking tussen deze 5 mensen op het podium, geweldig om te zien. Dank jullie wel!
Petra Wisse
Was geweldig! We hebben genoten. Wat een prachtige mensen.
Tineke
Goede organisatie en een geweldige sfeer en concert we gaan ze missen
MaaT
Zeer mooie avond, het was te snel voorbij. Zeker de moeite waard om vanuit Vlaanderen voor te komen.
Jacomijn
Een geweldige muzikale boodschap verpakt in pure taalkunst!
Steven
Wij hebben genoten van deze avond, mooie locatie goed programma.
Sebastiaan Vinjé
Het was weer super! Luister altijd graag naar jullie. We gaan jullie zo missen! :) Dankjewel!
Sandra
Na Spijkenisse ook in Goes weer het (afscheids)feestje mogen meevieren! Weer enorm genoten en gelachen. Ook met veel bewondering gekeken naar het muzikale talent van Dick...wat een kunst! Super avond, bedankt en slaap lekker
Klaas En Grada
Intens genoten van deze 5 topartiesten, de mix van liedjes, skechtjes etc. Mooi overzicht van 50 jaar Elly en Rikkert. Kortom een TOP-avond !!!
Martha
Fijne show mooi concert om deze elly en rikkert tehoren zo euthousiast.
Wilma
Erg mooi concert, heerlijke meezingers en mooie luisterliedjes. Een aanrader!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

Agenda


Theater Elly & Rikkert Goes Zeeland

Elly & Rikkert

Elly Zuiderveld-Nieman en Rikkert Zuiderveld treden inmiddels al 50 jaar op in Nederland en België. Het duo bracht in die tijd ruim 50 albums uit.