Coronamaatregelen:
Voor evenementen tussen 25 september en medio november kan om een coronatoegangsbewijs gevraagd worden.

Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Veenendaal, De Basiliek, vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Gerard
Ik vond het een sterk optreden. Krachtige en gevarieerde muziek - uitstekende musici die ook nog allerlei instrumenten bespelen - gecombineerd met mooie nummers. Herinnering, maar ook behoorlijk actueel. Leuke humor. Heel mooi.
Marieke
Wat was het mooi. Muziek die je doet verlangen naar meer en de teksten die nog even actueel zijn als toen ze geschreven werden, gezongen en gespeeld door mensen die Jezus' licht zo zichtbaar maken. Een fantastische avond.
Lukas
Erg mooi concert. Mooi overzicht van hun hele oeuvre!! Erg genoten.
Maaike
Het was een fantastische avond! Mooie mensen, Elly en Rikkert. Authentiek, aanstekelijk, rake teksten, vrolijkheid, mooie boodschap. Mooi als ze zó samen oud mag worden! Kortom: Genoten! Ook de andere muzikanten echt top! Alleen dat laatste couplet van dat cabaretstukje in die kist vond ik niet echt handig en best pijnlijk voor mensen die net een dierbare hebben verloren. Verder echt top!
Petra
Kippevel van ontroering, wat een bijzondere mensen zijn jullie in jullie gewoonheid en echtheid en en wat een prachtig concert. Dank jullie wel Elly en Rikkert voor zoveel jaren prachtige muziek die het hart raakt
Leendert
Geweldig genoten. Wat een heerlijke muziek en een fijne avond!
Wouda
Geweldig, rijke avond, artistiek, creatief, nostalgie, met uitzicht op mijn hemelse Vader. Bedankt Elly en Rikkert voor al die jaren!
PetravV
Mooie vogelvlucht door de tijd van twee vreemde vogels (en hun geweldige muzikanten). Twee gezegende mensen (muziek, tekst, uitstraling) die dat ruimhartig delen met elke vogel van welk pluimage ook. Het was mooi geweest!
Hans
In een woord: geweldig
Elziene
Fantastsch! Nostalgie, wat heb ik genoten van jullie liedjes, mijn hele kindertijd... en ik heb het weer doorgeven aan mijn kids! Dank jullie wel ❤️
Ien
Prachtige avond. Ontroerend mooi hun liefde te zien naar elkaar, medemens en eerbied en dank aan God. Een zoon zei onlangs:’ die liedjes van hen benoemen in twee coupletten precies de kern’ inmiddels is E&R ook een begrip voor onze 10 kleinkinderen. Dank jullie wel voor de kostbare geloofsopbouw die mede door jullie hele generaties hielp om de Almachtige naar waarheid te leren kennen. We gaan jullie missen, maar alle begrip dat het ‘mooi geweest is’ Gods zegen. Ps de korte Rikkert’s in de Visie volg ik wekelijks en na min. 3 x lezen wordt de diepste laag bereikt in de zorgvuldige woordkeuze. Wat een talent van God gekregen. Blijf het inzetten tot Zijn eer.
Edfha
Wat was het mooi en ontroerend!
Martin Haan.
Was Mooi, bedankt, Martin.
Els
Jullie waren/zijn al die jaren een stabiele factor in het leven. Fantastisch, dank jullie wel.
Caroline
Genoten van dit concert! Een mooie mix van liedjes!
Hetty Teuling
In één woord: geweldig! Wat een mooi slotconcert. Wat zijn Elly & Rikkert tot zegen geweest voor ons land met hun liedjes.
Joke
Een evenwichtige avond met humor, herkenning en aandacht! Een mooie afronding van opgroeien met en doorgeven aan … :) Dank!
Wim
Prachtige avond met afwisselend serieuze en humoristische momenten. Heerlijk om hun reis nog een keer te beleven - liedjes uit onze jeugd, uit de kindertijd van onze kinderen en nieuwe liederen. Mooi om te bemerken dat in alles de toekomst met God aanwezig en zichtbaar is. Bedankt!
Janny
Voelde me weer even jong bij hun vertrouwde geluid. heb ervan genoten,HET IS MOOI GEWEEST !!!
Arend
Fantastisch jubileum- en afscheidsconcert! Oud, vertrouwd én nieuw! Elly & Rikkert in hun puurste vorm: geheel zichzelf! Dank aan God voor deze twee heerlijke mensen!

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.