Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Veenendaal, De Basiliek, vrijdag 8 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Gerard
Ik vond het een sterk optreden. Krachtige en gevarieerde muziek - uitstekende musici die ook nog allerlei instrumenten bespelen - gecombineerd met mooie nummers. Herinnering, maar ook behoorlijk actueel. Leuke humor. Heel mooi.
Belina
Samen met mijn dochters héél erg genoten van dit prachtige concert! Elly & Rikkert en jullie fantastische muzikanten, heel erg bedankt!
Esther
Wat een heerlijke avond!! Dankbaar voor deze prachtige, veelkleurige Gods mensen
Ineke
Feest van herkenning! Hele goede muzikanten met afwisselende muziekstijlen. Goed op elkaar ingespeeld. Elly en Rikkert: ontroerend, grappig, uit het hart. Al heel lang mooie liedjes die in onze kinderen en kleinkinderen doorklinken.
Harrie
E E N S U P E R A V O N D ! Had best nog 2 uur langer mogen duren????
Elien
Ik vond het fantastisch!! Zou zo weer een keer gaan.
Els
Jullie waren/zijn al die jaren een stabiele factor in het leven. Fantastisch, dank jullie wel.
Lize Marie
Het was een mooie avond. Genoten Humor en diepgang, mooie en vrolijke muziek met een mix van prachtige instrumenten. Hartelijk dank Elly en Rikkert en muzikanten.
Edfha
Wat was het mooi en ontroerend!
Marian
Geweldige avond...wat een mooi stel muzikanten die geweldig musiceren!! En wat een mooie inspirerende liedjes nog altijd. In de tijd van LP alles gekocht ..nu nog laatste cd voor volwassene ga ik echt kopen. Door moeilijke tijden heen hebben jullie liedjes me altijd geholpen God werkte daar doorheen, werd ff emo toen ik dat die avond weer zo goed besefte.. Jullie zijn velen tot Zegen geweest...prachtig ik ben God dankbaar voor jullie!!????????????
PetravV
Mooie vogelvlucht door de tijd van twee vreemde vogels (en hun geweldige muzikanten). Twee gezegende mensen (muziek, tekst, uitstraling) die dat ruimhartig delen met elke vogel van welk pluimage ook. Het was mooi geweest!
Joke
Een evenwichtige avond met humor, herkenning en aandacht! Een mooie afronding van opgroeien met en doorgeven aan … :) Dank!
Rien Van Harten
We hebben genoten van een mooie mix van 50 jaar liedjes uit het hart van dit prachtige duo. Dank je wel
Leendert
Geweldig genoten. Wat een heerlijke muziek en een fijne avond!
Marieke
Wat was het mooi. Muziek die je doet verlangen naar meer en de teksten die nog even actueel zijn als toen ze geschreven werden, gezongen en gespeeld door mensen die Jezus' licht zo zichtbaar maken. Een fantastische avond.
Hans
In een woord: geweldig
Adry En Willem
Het was een geweldige avond! Wat hebben we genoten! Ik heb in tijden ook niet zo gelachen als vanavond! alleen die Cabaret vond ik wat tever gaan, vooral dat laatste in die kist. Dat kan echt niet. Hoewel ik om de rest wel kon lachen, eerlijk gezegd. Die liedjes blijven mooi, met goede teksten.
Anne
Gezellige avond met veel herkenbare liedjes, ook heb ik bijna alle cd's, zelfs nog platen, ook uit de begintijd, echt veel gedraaud en gezongen, nu weer met onze kleinkinderen, de kinderliedjes zijn voor ons een schat van ontelbare waarde!. Voor mjj had het cabaret van rikkert geen meerwaarde, maar ja in 50 jaar gebeurt er heel veel.
Martine
Wat een geweldige avond hebben we gehad! Mooi afwisselend programma, met veel nostalgie, veel enthousiasme en prachtige muziek.
Titia
Geweldig fijne avond gehad met mijn beide dochters die met liedjes van hen zijn opgegroeid. Het heeft deels hun geloof gevormd.

Info

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

Agenda


Theater Elly & Rikkert Gelderland Veenendaal

Elly & Rikkert

Elly Zuiderveld-Nieman en Rikkert Zuiderveld treden inmiddels al 50 jaar op in Nederland en België. Het duo bracht in die tijd ruim 50 albums uit.