Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Zwolle, Theater de Spiegel, woensdag 27 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Elly & Rikkert voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Esther
Genoten van het afwisselende programma. De liedjes, de verhalen! Boven verwachting.
Albert En Nynke
We hebben genoten en dat voor de tweede keer, bijzonder, ontroerend en vrolijkheid. Gods Zegen toegewenst.
Victor
Het was een super concert, mocht je nog niet geweest zijn vergeet niet te boeken, je mist wat als je niet bent geweest.
Wim K.
Wat een geweldige compilatie van diverse kunstwerken. En ruimte voor de nieuwe generatie.
Anja
GE-WEL-DIG!! Alle eer aan God!!!!! Wat hebben we genoten....we komen nog een keer volgend jaar???? Jullie zijn gezegende mensen en stralen Gods liefde uit!!
Derk Van Der Helden
Als niet-christen, maar als dorpsgenoot van Elly, Rikkert en Jolien, zat ik toch deels in een "vreemde" publiek, en daarmee in een onbekend repertoir.
Dieuwke
Wat een fantastische avond. Wat zijn jullie tot zegen geweest in veel christelijke gezinnen. Wij zongen met onze kinderen en kleinkinderen samen het lied “ Prijs Uw naam” , bij ons 25 jarig huwelijksfeest. Mensen noemen dat nog steeds. Gods zegen gewenst bij het afbouwen van jullie drukke leven.
Rosette
Hartstikke mooie avond. Vreugde en blijschap.
Foka Prins
Ik ben diep onder de indruk van de zegen die Elly en Rikkert en team hebben gebracht met hun liederen. Met de kleuters op school heb ik vaak de liedjes van Elly en Rikkert gezongen. Een schat voor het leven. Een prachtig , gevarieerd jubileum concert, die niet lang genoeg kon duren!!
Netjesg@gmail.com
G Netjes
Jaap
Genoten van de Groten, En de deugd van de jeugd. Een super mooie avond! Lof aan God.
Christien
Het was een geweldige avond, prachtig al die oude en nieuwe liedjes, en meezingers, jammer van het botax liedje, voor de volgende voorstelling dit eruit en een mooi kinderlied erin, ik vond dit niet bij jullie passen, Ellie en Rikkert onwaardig.ik heb altijd jullie liedjes gebruikt bij de Bijbelclub, echt een feest, Gods Zegen gewenst op jullie volgende avonden.
Jacqueline De Goeij-van Dooren
Heerlijk om door de jaren meegenomen te worden: Rikkert met zijn uitzonderlijk goede teksten en sterke muzikale arrangementen; Elly met haar prachtige stem; wat een goede show......en ik ben emotioneel en geestelijk heerlijk opgeladen!
Van Der Horst
Joke Ik ben met mijn dochter geweest en we hebben zo genoten. Echt super!
Lindsay
Het was een hele gave avond Heel mooi hoe ze het hebben gedaan Ik kreeg zelf kippen vel van het liedje je bent een parel in God's hand Bedankt Elly en Rikkert gods zegen
Melissa
Mooie mensen met mooie muziek! Super genoten. De mini cabaret voorstelling van Rikkert was hilarisch!
Marina
Wat een fantastisch concert. Wat zijn Elly&Rikkert toch veelzijdig. Mooi samengesteld concert: oud en nieuw/zonder God en met God/serieus en humoristisch. Ik heb genoten en voelde ook een beetje weemoed omdat het een einde van een tijdperk inluidt.
Ineke
We hebben genoten. Lekker vrolijk, gezellig en goede muziek!
Willie
Wat een heerlijke avond. Ik ben al jaren fan, net geen 50 jaar. Als kleuterjuf altijd de liedjes van Elly en Rikkert aangehad in de klas en gezongen met de kinderen; wat een feest. En later met mijn eigen kinderen de liedjes gezongen. Dank jullie wel voor al jullie prachtige liedjes.
Feitze En Hillie
Te gekke avond, vol van melancholie, waarin de rondreis door hun artiestenleven, goed naar voren kwam. Ook hun geloof in Jezus Christus, kwam goed uit de verf. Wat hebben wij genoten, niet alleen deze avond, maar vooral van hun liedjes door de jaren heen, God dank.

Info

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.