Elly & Rikkert: 50 jaar mooi geweest (jubileumtour)

Zwolle, Theater de Spiegel, woensdag 27 november 2019, 20:00 - 22:30 uur

Reacties van bezoekers

Daniella
Genoten van deze mooie vreemde vogels. Wat een kunst en creativiteit en liefde zit er in ze!
J Heutink
Wat een prachtige voorstelling! Goede wisseling van humor, zang, kinder- en volwassen liederen. Wat zijn Elly en Rikkert fijne mensen om naar te luisteren, en wat een muzikaal talent! Wij hebben genoten en genieten nog na.
Van Der Horst
Joke Ik ben met mijn dochter geweest en we hebben zo genoten. Echt super!
Johanna
Geweldig!! Hele mooie avond !! Prachtige muziek en liedjes!! God is goed! Gods zegen!
Willie
Wat een heerlijke avond. Ik ben al jaren fan, net geen 50 jaar. Als kleuterjuf altijd de liedjes van Elly en Rikkert aangehad in de klas en gezongen met de kinderen; wat een feest. En later met mijn eigen kinderen de liedjes gezongen. Dank jullie wel voor al jullie prachtige liedjes.
Wim K.
Wat een geweldige compilatie van diverse kunstwerken. En ruimte voor de nieuwe generatie.
Ineke
We hebben genoten. Lekker vrolijk, gezellig en goede muziek!
Netjesg@gmail.com
G Netjes
Derk Van Der Helden
Als niet-christen, maar als dorpsgenoot van Elly, Rikkert en Jolien, zat ik toch deels in een "vreemde" publiek, en daarmee in een onbekend repertoir.
Lindsay
Het was een hele gave avond Heel mooi hoe ze het hebben gedaan Ik kreeg zelf kippen vel van het liedje je bent een parel in God's hand Bedankt Elly en Rikkert gods zegen
Dieuwke
Wat een fantastische avond. Wat zijn jullie tot zegen geweest in veel christelijke gezinnen. Wij zongen met onze kinderen en kleinkinderen samen het lied “ Prijs Uw naam” , bij ons 25 jarig huwelijksfeest. Mensen noemen dat nog steeds. Gods zegen gewenst bij het afbouwen van jullie drukke leven.
Victor
Het was een super concert, mocht je nog niet geweest zijn vergeet niet te boeken, je mist wat als je niet bent geweest.
Jaap
Genoten van de Groten, En de deugd van de jeugd. Een super mooie avond! Lof aan God.
F.J. Rose
Het was een feestje! Wat een mooie avond! Bedankt daarvoor.
Christien
Het was een geweldige avond, prachtig al die oude en nieuwe liedjes, en meezingers, jammer van het botax liedje, voor de volgende voorstelling dit eruit en een mooi kinderlied erin, ik vond dit niet bij jullie passen, Ellie en Rikkert onwaardig.ik heb altijd jullie liedjes gebruikt bij de Bijbelclub, echt een feest, Gods Zegen gewenst op jullie volgende avonden.
Evelien
Wat een fantastische avond was het. En wat een verrassing dat Jolien Damsma en de zusjes van Half a Mile ook mee deden. Het was een avond met een grote lach een dosis kippenvel, lots of trendy en nostalgie. Alles zat er in. In één woord: Geweldig!
Albert En Nynke
We hebben genoten en dat voor de tweede keer, bijzonder, ontroerend en vrolijkheid. Gods Zegen toegewenst.
Emmy
Zo lang al word ik geraakt door woorden / teksten van hun liedjes! Dank voor een prachtige avond. God met jullie...
Rosette
Hartstikke mooie avond. Vreugde en blijschap.
Foka Prins
Ik ben diep onder de indruk van de zegen die Elly en Rikkert en team hebben gebracht met hun liederen. Met de kleuters op school heb ik vaak de liedjes van Elly en Rikkert gezongen. Een schat voor het leven. Een prachtig , gevarieerd jubileum concert, die niet lang genoeg kon duren!!

Info

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun 50-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België.

Tijdens deze jubileumtour maken zij een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, onovertroffen poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn! Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon), Dick Le Mair (percussie) en Peter van Essen (viool).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

50 jaar Elly en Rikkert
Wie is er niet opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert? Hun imposante oeuvre heeft een onuitwisbare invloed gehad op de muzikale vorming van velen. Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n 50 albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘30 Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren 70 drastisch, na hun bekering. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Jarenlang waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Er zijn maar weinig theaters, kerken of festivals waar Elly en Rikkert niet gezongen hebben. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

Agenda


Theater Elly & Rikkert Overijssel Zwolle

Elly & Rikkert

Elly Zuiderveld-Nieman en Rikkert Zuiderveld treden inmiddels al 50 jaar op in Nederland en België. Het duo bracht in die tijd ruim 50 albums uit.